Πάστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα που λιώνει στο στόμα!

Πάστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα που λιώνει στο στόμα!

Υλικά για τη ζύμη:

  • – 450 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • – 170 ml αραβοσιτέλαιο
  • – 100 γρ λευκή ζάχαρη
  • – 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • – ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • – 2 κουταλιές κονιάκ
  • – 1 πρέζα αλάτι
  • – 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλια

*Χρειαζόμαστε 500 γρ έτοιμη μαρμελάδα φράουλας για την πάστα φλώρα με φράουλα. (η συνταγήΕΔΩ)

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο κάδο ρίχνουμε όλα τα υγρά, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.Χτυπάμε με ένα σύρμα ή στο μίξερ για λίγο για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και σε δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μία ωραία και απαλή ζύμη.

Την χωρίζουμε σε 3 μέρη και τα 2/3 τα απλώνουμε με τα χέρια σε μία φόρμα για τάρτες, διαμέτρου 28-30 εκ. και το 1/3 το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τα κορδόνια στο πάνω μέρος της.

Ψήνουμε την Πάστα Φλώρα Φράουλα στον αέρα, στους 175 °C για 35-40 λεπτά, την αφήνουμε να κρυώσει και την απολαμβάνουμε όλες τις ώρες της μέρας!

Tip 1: Μπορείτε να ανοίξετε τη ζύμη και με έναν πλάστη και μετά να την τοποθετήσετε στην φόρμα.

Tip 2: Το 1/3 της ζύμης για τα κορδόνια, χωρίστε το σε τόσα μέρη, όσα τα κορδόνια που χρειάζεστε για την πάστα φλώρα σας. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε τα σχήματα που θέλετε, όπως αστεράκια και να βάλετε αυτά από πάνω. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Tip 3: Αν σας περισσέψει λίγη ζύμη φτιάξτε τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μπισκότα!

Πάστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα που λιώνει στο στόμα!
Πάστα φλώρα με σπιτική μαρμελάδα που λιώνει στο στόμα!

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
10 νοσταλγικές συνήθειες των παππούδων μας για να περάσετε μοναδικά φέτος τα Χριστούγεννα
10 νοσταλγικές συνήθειες των παππούδων μας για να περάσετε μοναδικά φέτος τα Χριστούγεννα

Αν είστε κουρασμένοι από τον υπερ- καταναλωτισμό και τα πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα, κάντε ένα βήμα πίσω...

Close