Υλικά:
για τη ζύμη
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 1¼ φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 ½ κ.γ. ξηρή μαγιά
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¾ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
για τη γέμιση
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 3 μικρά μήλα (ψιλοκομμένο)
- ¾ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 2½ κγ κανέλα
για το γλάσο (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλάκι του γλυκού νερού
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε ¼ φλιτζάνι γάλα στους 100 βαθμούς. Προσθέστε τη μαγιά μέχρι να αφρίσει.
Αναμίξτε όλα τα ξηρά συστατικά για τη ζύμη. Ανακατέψτε τη ζύμη, το βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα για 10 λεπτά.
Καλύψτε το μπολ και αφήστε για 10 λεπτά.
Πλύνετε και καθαρίστε τα μήλα στο μεταξύ. Κόψτε σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε με κανέλα και ζάχαρη.
Με λαδωμένο χέρια, πιέστε απαλά τη ζύμη ώστε να σχηματιστεί ένα παραλληλόγραμμο. Γεμίζουμε με τα μήλα.

Κόβουμε τη ζύμη κατά μήκος και κατά πλάτος σε τετράγωνα κομμάτια.
Στοιβάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο και τοποθετούμε σε ορθογώνια βουτυρωμένη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και ραντίζουμε προαιρετικά με το γλάσο.


Αφήστε το σχόλιο σας