«Παραμυθένιες» λύσεις για αντιμετωπίσετε «μαγικά» τα παιδικά κρυολογήματα!

«Παραμυθένιες» λύσεις για αντιμετωπίσετε «μαγικά» τα παιδικά κρυολογήματα!

Ο χειμώνας δεν έρχεται συνήθως μόνος. Τα παιδιά ταλαιπωρούνται συχνά από κρυολογήματα και δυσκολεύονται να κοιμηθούν τη νύχτα. Αν θέλετε να εξασφαλίσετε έναν καλό και ήρεμο ύπνο για όλη την οικογένεια, ακολουθήστε την αλάνθαστη μέθοδο που σας προτείνουμε.Δεν υπάρχει γονιός που να μην στεναχωριέται, όταν βλέπει τα παιδιά του άρρωστα και ταλαιπωρημένα.

Η μέθοδος που σας προτείνουμε θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε και να ηρεμήσετε τα παιδιά σας γρήγορα και αποτελεσματικά. Και να… η ιστορία ξεκινά κάπως έτσι:

«Υπάρχει ένα μαγικό κόλπο που διώχνει μια και καλή τα κακά όνειρα, ένα κόλπο που μόνο οι μαμάδες ξέρουν. Το λέμε η μία στην άλλη, από γενιά σε γενιά, για να προστατεύουμε τα παιδιά μας. Θα σου το πω απόψε, εντάξει;»

«Χρειαζόμαστε μόνο τέσσερα συστατικά: δύο μπολ με νερό, ένα αφέψημα από βότανα, ένα ζευγάρι κάλτσες, και φυσικά πολλές αγκαλίτσες από τη μανούλα!»

«Πρώτα απ’ όλα θα ρίξω λίγη μαγική σκόνη σε αυτό το κατσαρολάκι. Η ζέστη από το καλοριφέρ θα σκορπίσει τη μαγική σκόνη σε ολόκληρο το δωμάτιο και θα διώξει μακριά τα κακά όνειρα.»

Το μπολ με το νερό υγραίνει την ατμόσφαιρα του δωματίου με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναπνέουν ευκολότερα.

«Τώρα θα ετοιμάσω ένα μαγικό φίλτρο που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς και να ονειρευτείς όμορφα πράγματα, σαν να πετάς στον ουρανό. Τι λες, σου αρέσει η ιδέα;»

Η καλύτερη λύση είναι να φτιάξετε ένα αφέψημα από μελισσόχορτο, άνθη φλαμουριάς ή μέντα, ώστε να ανοίξει η αναπνευστική οδός και το παιδί να ηρεμήσει. Πειραματιστείτε με τις γεύσεις: ετοιμάστε ένα μίγμα από δύο βότανα στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά μέλι ή ελάχιστο γάλα. Στην αγορά θα βρείτε και έτοιμα μίγματα.

«Τώρα θα ζεστάνουμε τα ποδαράκια σου. Έχω φέρει κάτι μαγικές κάλτσες για να σε συντροφεύουν στις νυχτερινές περιπέτειές σου. Τι λες; Να σκεπάσουμε λιγάκι τα πόδια σου για να μην κρυώνεις;».

Έτσι το παιδί δεν θα κρυώνει, και η επαφή με τις απαλές κάλτσες θα το ηρεμήσει.

«Το μόνο που μένει τώρα είναι πολλές μαγικές αγκαλίτσες από τη μαμά. Είναι μαγικές γιατί θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς και θα σε προστατεύσουν από τα άσχημα όνειρα. Τώρα κλείσε τα ματάκια και άσε τον εαυτό σου να πετάξει στον χώρο της φαντασίας.»

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
5 tips για πετυχημένη διακόσμηση στο τραπεζάκι του σαλονιού
5 tips για πετυχημένη διακόσμηση στο τραπεζάκι του σαλονιού

1). Οι Δίσκοι είναι απαραίτητοι για να ομαδοποιούν τα διακοσμητικά αντικείμενα έτσι ώστε να μη φαίνονται σκορπισμένα στο...

Close