Ετσι φτιάχνονται τα περίφημα μεταξωτά μαντήλια Hermès

Ετσι φτιάχνονται τα περίφημα μεταξωτά μαντήλια Hermès

Σίγουρα όταν o Thierry Hermes έστηνε την μικρή του επιχείρηση, δεν φανταζόταν πως αυτή θα μεταλλασσόταν σε έναν από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στη βιομηχανία της μόδας και πως θα κατάφερνε σε περίοδο Χριστουγέννων να πωλείται ένα μαντήλι της κάθε εικοσιπέντε δευτερόλεπτα.

Την αρχή την έκανε ο Robert Dumas, ο οποίος εισήγαγε το πρώτο μεταξωτό μαντήλι Hermès το 1937, οπού και το διατήρησαν οι μελλοντικές γενεές των Dumas – Jean-Louis Dumas και επί του παρόντος ο Pierre-Alexis Dumas, συνεχίζοντας την παράδοση και προσπαθώντας συνεχώς να δημιουργεί καινούργια μοτίβα.

Η γλώσσα του Hermès Carré είναι πλέον πλούσια και μεγάλη, με ένα τεράστιο κατάλογο πίσω από τα σχέδια, που καλύπτουν κάθε απαιτητικό γούστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαντήλια του οίκου είναι το πιο δυνατό τμήμα στην πώληση, μαζί φυσικά με τις τσάντες Birkin και Kellybag. Και φυσικά η αποδοχή τους αυτή δεν είναι τυχαία.

Τα θρυλικά μαντήλια αποτελούν έργα τέχνης, και όχι μεταφορικά, αφού δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες, ζωγράφοι, γλύπτες, που έχουν σχεδιάσει για τον επώνυμο οίκο.Το διάστημα μέχρι να τελειοποιηθεί ένα μαντίλι είναι περίπου δύο χρόνια και για το αποτέλεσμα αυτό εργάζονται από τέσσερα έως δέκα άτομα με ξεχωριστές γνώσεις και αρμοδιότητες έκαστος.

Όλα ξεκινούν από το στούντιο σχεδιασμού στο Παρίσι, απ΄όπου έρχονται τα σχέδια που προτείνονται από τους καλλιτέχνες, που εργάζονται για τον οίκο σε ανεξάρτητη βάση. Στη συνέχεια, ο χαράκτης πρέπει να διαχωρίσει τα χρώματα, χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία και να καλύψει τις άκρες της διαφάνειας, πάνω στην οποία θα σχεδιαστεί το μαντίλι, με σινική μελάνη.

Συνολικά, 800 ώρες είναι απαραίτητες για την απόκτηση των φιλμ για ένα σχεδιασμό. Μερικά σχέδια που είναι πολύπλοκα απαιτούν περισσότερο χρόνο, όπως το “Native”, ινδικός σχεδιασμός που λάνσαρε ο οίκος μερικά χρόνια πριν.Και κάπως έτσι φτάνει η στιγμή της τελειοποίησης. Όλα κρίνονται στην λεπτομέρεια, καθώς ακόμα και το πώς θα διπλωθεί παίζει καθοριστικό ρόλο.

Στο βίντεο που ακολουθεί το μοντέλο τρυπώνει στο ατελιέ του οίκου Hermès ψάχνοντας τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία τους. 

 

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Ιδέες και Tips για να φτιάξετε τα πιο εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτόσπιτα!
Ιδέες και Tips για να φτιάξετε τα πιο εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτόσπιτα!

Θα χρειαστείτε: ζύμη για μπισκότα (συνταγή μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ) γλάσο (οδηγίες ΕΔΩ), το οποίο μπορείτε να το...

Close