Υλικά:
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
- 120 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 700 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. νερό
- Χυμό από 3 πορτοκάλια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 2 πορτοκάλια (βρασμένα και αλεσμένα ολόκληρα)
- 150 γρ. σπορέλαιο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. γάλα
- 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- 3 αυγά
- 1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Eκτέλεση:
1. Βράζουμε 2 πορτοκάλια σε νερό για μια ώρα.

2. Παίρνουμε το ξύσμα από τα υπόλοιπα πορτοκάλια, τα στύβουμε και κρατάμε το χυμό στην άκρη.

3. Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και βράσει το σιρόπι για 2-3 λεπτά, το αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό από τα 3 πορτοκάλια και το αφήνουμε να κρυώσει.

4. Αλείφουμε με βούτυρο ένα πυρέξ 25 Χ 35. Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

5. Στη συνέχεια τα «σουρώνουμε» με τα χέρια και τα τοποθετούμε, το ένα πλάι στο άλλο μέσα στο πυρέξ.


6. Ψήνουμε τα φύλλα για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς για να ροδίσουν.

7. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας.

8. Κόβουμε στη μέση τα βρασμένα πορτοκάλια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά νερά. Τα αλέθουμε στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μαζί με όλα τα υλικά της κρέμας.



9. Σπάμε τα καραμελωμένα φύλλα με τα χέρια και τα ανακατεύουμε και αυτά με την κρέμα.

10. Ρίχνουμε το μίγμα στο πυρέξ και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

11. Μόλις την βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι ζεστή, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.


Αφήστε το σχόλιο σας