Φτιάχνουμε σπιτικά τριανταφυλλένια γλειφιτζούρια, ό,τι πρέπει για κέρασμα!

Φτιάχνουμε σπιτικά τριανταφυλλένια γλειφιτζούρια, ό,τι πρέπει για κέρασμα!

Διάφανα σαν κρύσταλλο, στολισμένα με μικροσκοπικά αποξηραμένο βρώσιμα τριαντάφυλλα, αυτά τα γλειφιτζούρια είναι απ’ τα πιο εντυπωσιακά χειροποίητα γλυκά που έχω δει. Είναι φτιαγμένα με δύο μόνο υλικά, ζάχαρη και σιρόπι γλυκόζης (πωλείται στα σούπερ μάρκετ και βοηθά να μην κρυσταλλώσει η ζάχαρη). Δεν είναι τέλεια ιδέα για party ή εκδηλώσεις ή ακόμα και για κέρασμα στο σχολείο;

Φτιάχνουμε σπιτικά τριανταφυλλένια γλειφιτζούρια, ό,τι πρέπει για κέρασμα!
Φτιάχνουμε σπιτικά τριανταφυλλένια γλειφιτζούρια, ό,τι πρέπει για κέρασμα!

 

ΥΛΙΚΑ:

-4 φλ. ζάχαρη

-2 φλ. νερό

-1 φλ. σιρόπι γλυκόζης

-3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μέντας (προαιρετικά)

-αποξηραμένα βρώσιμα τριαντάφυλλα

-Μπαστουνάκια για γλειφιτζούρια

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣMAMAS-MALLOWS! ΣΠΙΤΙΚΑ MARSHMALLOWS: Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στρώνουμε δύο μεγάλες επιφάνειες με λαδόκολλα.

Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με πάγο και νερό και το αφήνουμε στην άκρη.

Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Με ένα μικρό πινέλο ζαχαροπλαστικής βουτηγμένο στο νερό ξεπλένουμε κατά διαστήματα τα τοιχώματα της κατσαρόλας για να μην κρυσταλλώσει εκεί η ζάχαρη. Βράζουμε για 5 ως 7 λεπτά και με ένα θερμόμετρο μετράμε τη θερμοκρασία ώσπου το θερμόμετρο να δείξει 154º .

Αμέσως μεταφέρουμε την κατσαρόλα στο μπολ με το παγωμένο νερό, βυθίζοντας μέσα, αλλά με προσοχή για να μην μπει καθόλου νερό μέσα στο μίγμα. Ανακινούμε ένα λεπτό για να κρυώσει και την απομακρύνουμε.

Αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο εκχύλισμα, είναι τώρα η στιγμή να το ρίξουμε και να ανακατέψουμε.

Ρίχνουμε αποξηραμένα ροδοπέταλα στις λαδόκολλες και με γρήγορες κινήσεις ρίχνουμε το μίγμα στις λαδόκολλες με ενα κουταλάκι, δημιουργώντας κύκλους με διάμετρο περίπου 5 με 7 εκατοστά. (Αφήνουμε ιδανικά 8-10 εκατοστά χώρο ανάμεσά τους για να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα ενωθούν).

Φτιάχνουμε σπιτικά τριανταφυλλένια γλειφιτζούρια, ό,τι πρέπει για κέρασμα!
Φτιάχνουμε σπιτικά τριανταφυλλένια γλειφιτζούρια, ό,τι πρέπει για κέρασμα!

 

Πιέζουμε αμέσως από ένα μπαστουνάκι σε κάθε γλειφιτζούρι και πασπαλίζουμε με λίγα ροδοπέταλα ακόμα από πάνω, πιέζοντας ελαφρά για να εισχωρήσουν στο μίγμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και να σκληρύνουν και μετά ξεκολλάμε προσεκτικά τα γλειφιτζούρια απ’ το χαρτί.

Φτιάχνουμε σπιτικά τριανταφυλλένια γλειφιτζούρια, ό,τι πρέπει για κέρασμα!
Φτιάχνουμε σπιτικά τριανταφυλλένια γλειφιτζούρια, ό,τι πρέπει για κέρασμα!
Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Έχετε σκεφτεί ποτέ: γιατί κοκκινίζουμε ξαφνικά; Τι φταίει;
Έχετε σκεφτεί ποτέ: γιατί κοκκινίζουμε ξαφνικά; Τι φταίει;

Υπάρχουν άνθρωποι που, όταν ντρέπονται, κοκκινίζουν δίνοντας την αίσθηση ότι είναι περισσότερο σεμνοί από τους άλλους....

Close