ΥΛΙΚΑ:
-μία φιάλη κόκκινο κρασί (750 ml)
-5-6 αχλάδια μεγάλα, αρωματικά, αλλά όχι πολύ μαλακά (τα κρυστάλλια είναι ιδανικά για αυτό το σκοπό)
-200 γρ. ζάχαρη
-2 ξυλάκια κανέλας
-4 γαρύφαλλα
-1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
-φλούδα από ένα πορτοκάλι
-χυμό από ένα πορτοκάλι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΠΙΤΙΚΑ ΕΚΛΕΡΑΚΙΑ (ECLAIRS) ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ – ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεφλουδίστε τα αχλάδια προσεκτικά ώστε το στέλεχος να μείνει άθικτο (αν θέλετε τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια, αλλά η αυθεντική συνταγή απαιτεί τα αχλάδια ολόκληρα)

Σε ένα βαθύ σκεύος βράστε το κρασί με τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τη βανίλια, το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, μέχρις ότου λιώσει η ζάχαρη.
Τοποθετήστε τα αχλάδια με τρόπο ώστε να καλύπτονται από το κρασί.
Σιγοβράστε για 30 λεπτά περίπου.
Βγάλτε από τη φωτιά κι αν έχετε χρόνο πριν τα σερβίρετε, ιδανικά, αφήστε τα στο σιρόπι τους στο ψυγείο για ένα βράδυ. Το χρώμα που θα πάρουν είναι πραγματικά εκθαμβωτικά λαμπερό.

Αφαιρέστε τα αχλάδια από το κρασί και βράστε το μέχρι να εξατμιστεί το υγρό του και να γίνει ένα αραιό σιρόπι, με το οποίο θα περιχύσετε τα αχλάδια κατά το σερβίρισμα.


Πηγή φωτογραφιών από travellingoven.com
Αφήστε το σχόλιο σας