Οδηγός επιβίωσης στην παιδική χαρά με 5 βασικούς κανόνες

Οδηγός επιβίωσης στην παιδική χαρά με 5 βασικούς κανόνες

Το πάρκο έχει πολλα θετικά, υπάρχει χώρος, άλλα παιδιά, εξοπλισμός και καθαρός αέρας. Όλες οι προϋποθέσεις δηλαδή για να περάσεις ευχάριστες στιγμές με το παιδί … και όμως, πολύ συχνά, η εμπειρία αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Γιατί; Επειδή το πάρκο έχει κατά βάθος και τα δικά του όρια που δημιουργούν την ανάγκη άτυπης συμφωνίας μεταξύ των γονέων που το χρησιμοποιούν για την τήρηση βασικών κανόνων.

Έτσι, προς το συμφέρον όλων και για τις ανάγκες ενός ευχάριστου, διασκεδαστικού χρόνου στο πάρκο από όλη την οικογένεια, υπάρχουν 5 κανόνες που ζητούν εφαρμογή από τον καθένα:

Παρακολουθήστε το παιδί σας

Το παιδί σας είναι δική σας ευθύνη. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού βρίσκεται και πώς παίζει ανά πάσα στιγμή. Μην βασίζεστε σε άλλους για να σας πούνε τι συμβαίνει στο άλλο άκρο του πάρκου. Και ασφαλώς δε γίνεται να έχετε τον απόλυτο έλεγχο διαρκώς, όμως αν το παιδί ουρλιάζει, χτυπάει ένα άλλο παιδάκι, δεν κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε χαζεύοντας στο Facebook.

Τα παιχνίδια είναι για όλους

Παρακολουθήστε πόση ώρα το παιδί σας παίζει σε ένα παιχνίδι. Εξηγήστε του από την πρώτη στιγμή που θα το ανεβάσετε ότι μετά από πέντε λεπτά, θα πρέπει να κατέβει γιατί είναι η σειρά κάποιου άλλου. Ανάλογα, δείξτε υπομονή και ευγένεια όταν άλλα παιδιάκια παίζουν στα παιχνίδια και υπάρχουν ουρές κι εξηγήστε και στο παιδί ότι θα έρθει και η δική του σειρά. Αν και οι άλλες μαμάδες τηρούν τους αυτούς κανόνες, τότε σε λίγο θα κατεβάσουν το παιδί τους για να παίξει το δικό σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ

Μη δίνετε φαγητό σε παιδιά που δε γνωρίζετε

Βέβαια, αυτό υπαγορεύουν οι κανόνες ευγενείας. Αλλά με τις αλλεργίες να είναι τόσο συνηθισμένες αυτές τις μέρες, είναι ζωτικής σημασίας να μην υπονομεύετε την υγεία κανενός. Ένας τρόπος για να αποφύγετε αυτό είναι να πάρετε τα παιδιά σας σε ένα άλλο μέρος του πάρκου για να φάνε ή να φάτε πριν ή μετά το παιχνίδι.

Βεβαιωθείτε ότι το πάρκο είναι κατάλληλο για την ηλικία του

Το να πάτε με το παιδί σε μια παιδική χαρά που προορίζεται για μεγαλύτερα παιδιά, μπορεί να προκαλέσει απογοήτευση στο παιδί που δε θα μπορεί να το ευχαριστηθεί και κυρίως ανασφαλές γενικότερα. Αντίστοιχα, αν έχετε ένα μεγαλύτερο παιδί, προσέξτε μήπως με τον τρόπο που θα θέλει να παίξει μπορεί να χτυπήσει τα μικρότερα.

Να είστε ευγενείς

Είναι αλήθεια ότι κάποιοι άνθρωποι είναι εξωστρεφείς και λατρεύουν να πιάνουν κουβέντα με όλους. Είναι αλήθεια επίσης ότι κάποιοι άλλοι δυσανασχετούν όταν υποχρεώνονται να συμμετέχουν σε συζητήσεις που δεν τους ενδιαφέρουν και προτιμούν την ησυχία τους. Δε χρειάζεται να πιάσετε κουβέντα με όλους αν δε θέλετε, αλλά θυμηθείτε να είστε ευγενείς.

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Το πιο δημοφιλές DIY των Χριστουγέννων: Φτιάξτε Γυάλινες Χιονόμπαλες με βάζα της κουζίνας!
Το πιο δημοφιλές DIY των Χριστουγέννων: Φτιάξτε Γυάλινες Χιονόμπαλες με βάζα της κουζίνας!

Υπάρχουν πιο όμορφα και νοσταλγικά χριστουγεννιάτικα στολίδια από τις εντυπωσιακές γυάλινες χιονόμπαλες που γεμίζουν χαρά τα...

Close