Παρατήστε τώρα σκούπες, σφουγγαρίστρες, ξεσκονόπανα…Επικίνδυνο για τους πνεύμονες το καθάρισμα!

Παρατήστε τώρα σκούπες, σφουγγαρίστρες, ξεσκονόπανα…Επικίνδυνο για τους πνεύμονες το καθάρισμα!

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν ότι το καθάρισμα και συγκεκριμένα οι αναθυμιάσεις από τα καθαριστικά προκαλούν τέτοια ζημιά στους ευαίσθητους γυναικείους πνεύμονες, όση και το κάπνισμα 20 τσιγάρων ημερησίως!!

Στα πορίσματα της έρευνας φάνηκε πως οι γυναίκες που καθάριζαν μέχρι και 1 φορά την εβδομάδα το σπίτι τους, αλλά και οι επαγγελματίες καθαρίστριες είχαν μείωση στην χωρητικότητα των πνευμόνων τους. Η έρευνα απέδειξε ότι η κατάσταση των πνευμόνων των νοικοκυρών και των καθαριστριών μπορούσε να συγκριθεί με ενός καπνιστή που καπνίζει 20 τσιγάρα την ημέρα για 10-20 χρόνια.

Το συμπέρασμα ήταν ότι για τις γυναίκες πολλά απορρυπαντικά μπορεί να αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των πνευμόνων τους. Αντίστοιχα, στους άντρες της έρευνας δε βρέθηκε να προκαλείται η ίδια ζημιά.

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως τη μεγαλύτερη ζημιά δεν την προκαλούν τα σπρέι, αλλά τα πιο κοινά καθαριστικά, όπως η αμμωνία και η χλωρίνη, που πλήττουν ιδιαίτερα τους αεραγωγούς και προκαλούν αλλαγές στην χλωρίδα του ιστού των πνευμόνων.

Οι ερευνητές προτείνουν, λοιπόν, μικρότερη χρήση χλωρίνης και περιορισμό μόνο στον καθαρισμό της τουαλέτας και καθαρισμό των επιφανειών με πανάκια και ζεστό νερό.

Τα καθαριστικά προϊόντα μπορεί να είναι τοξικά προκαλώντας στους ανθρώπους μεγαλύτερες πιθανότητες για άσθμα και συνέπειες σοβαρότερες, γι’ αυτό τα άτομα που είναι ευάλωτα αναπνευστικά θα πρέπει να συμβουλεύονται συχνά τον γιατρό τους, να αερίζουν καλά τον χώρο που καθαρίζουν και να αποφεύγουν τα αρωματικά καθαριστικά.

 

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Συγκλονιστική ρουμπινί μαρμελάδα ρόδι πιο εύκολη από οποιαδήποτε άλλη!
Συγκλονιστική ρουμπινί μαρμελάδα ρόδι πιο εύκολη από οποιαδήποτε άλλη!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι : 5-6 Ρόδια Ζάχαρη Χυμό ενός λεμονιού 5-6 φύλλα αμπαρόριζας...

Close