Πώς να επιλέξω το νέο μου πλυντήριο ρούχων; Αυτά τα 3 σημεία πρέπει να προσέξεις.

Πώς να επιλέξω το νέο μου πλυντήριο ρούχων; Αυτά τα 3 σημεία πρέπει να προσέξεις.

Το πλυντήριο έχει αλλάξει. Δεν είναι μόνο μια συσκευή που πλένει ρούχα, αλλά μια συσκευή που τα περιποιείται, χάρη στις εξελιγμένες τεχνολογίες. Μέσα από την επιλογή του κατάλληλου πλυντηρίου, όχι μόνο φροντίζεις τα ρούχα σου αλλά έχεις το χρόνο να κάνεις πιο δημιουργικά πράγματα. Βρες τη συσκευή που χωράει τέλεια στο χώρο σου, ανάλογα με τις διαστάσεις του και παράλληλα διάλεξε τη χωρητικότητα του πλυντηρίου που καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειάς σου.

Υπάρχουν τρεις βασικοί ενδείκτες που πρέπει να έχεις κατά νου, πριν οδηγηθείς στην τελική επιλογή:

1.Τεχνολογίες Φροντίδας:

-Τα περισσότερα σύγχρονα πλυντήρια επιστρατεύουν τον ατμό στο τέλος της πλύσης, ώστε να περιορίσουν το τσαλάκωμα των ρούχων. Χάρη στον ατμό, αφαιρούνται μέχρι και 95 % τα ακάρεα και αλλεργιογόνα, κάτι απαραίτητο όταν έχεις μωρό ή μικρό παιδί για μέγιστη προστασία. Αρκετά πλυντήρια διαθέτουν επίσης ανεξάρτητα προγράμματα ατμού για γρήγορο φρεσκάρισμα ήδη φορεμένων ρούχων, απομακρύνοντας τις δυσάρεστες οσμές και περιορίζοντας τις ζάρες.

-Αρκετά πλυντήρια προσαρμόζουν επίσης την κίνηση του κάδου σε κάθε τύπο υφάσματος, ώστε να προσφέρουν μέγιστη απόδοση πλύσης χωρίς να ταλαιπωρούν τα ρούχα.

-Οι κατασκευαστές έχουν προβλέψει επιλογές ακόμη και για ρούχα με πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις καθαρισμού, όπως π.χ. αδιαβροχοποίηση για απαλό καθαρισμό και επαναφορά της αδιάβροχης επίστρωσης σε ρουχισμό εξωτερικού χώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΡΟΥΧΩΝ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ;

2. Χρόνος:

Για τις περιπτώσεις που θέλεις να πλύνεις λίγα ρούχα, όλα τα σύγχρονα πλυντήρια διαθέτουν ειδικά προγράματα μικρού φορτίου τα οποία ολοκληρώνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, ορισμένα πλυντήρια εξοικονομούν στη λειτουργία μισού φορτίου έως και 50 % του χρόνου που χρειάζονται τα συμβατικά. Άλλες πάλι συσκευές δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσεις τη διάρκεια πλύσης ανάλογα με το δικό σου διαθέσιμο χρόνο κάθε φορά.

3. Εξοικονόμηση:

-Η λειτουργία αυτόματου ζυγίσματος των ρούχων προσαρμόζει αυτόματα τις συνθήκες πλύσης ανάλογα με το φορτίο και μειώνει το χρόνο, την κατανάλωση ρεύματος και νερού, ενώ παράλληλα η ανάμιξη του νερού με το απορρυπαντικό πριν φτάσει στον κάδο προσφέρει βαθύ καθαρισμό σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα υπάρχουν συσκευές που προσφέρουν 40-70% περισσότερη εξοικονόμηση.

-Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν αισθητήρες για τον έλεγχο του «ξεβγάλματος» , ώστε να διακόπτουν την κατανάλωση νερού αμέσως μόλις απομακρυνθεί και το τελευταίος υπόλειμμα απορρυπαντικού. Αρκετά πλυντήρια διαθέτουν σύστημα αυτόματης δοσολογίας για το απορρυπαντικό εξοικονομώντας έτσι και νερό και απορρυπαντικό.

 

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
8 σπιτικά «σιρόπια» για το βήχα και τον πονόλαιμο
8 σπιτικά «σιρόπια» για το βήχα και τον πονόλαιμο

Λίγο οι απότομες αλλαγές του καιρού, λίγο οι ιώσεις που «κυκλοφορούν»… και ο έντονος βήχας έρχεται...

Close