Πώς να μοιράσετε στα παιδιά το τελευταίο κομμάτι (σοκολάτας, κέικ, πίτσας…) χωρίς φωνές και κλάματα!

Πώς να μοιράσετε στα παιδιά το τελευταίο κομμάτι (σοκολάτας, κέικ, πίτσας…) χωρίς φωνές και κλάματα!

Πόσες φορές δεν ξέσπασε μπροστά σας πόλεμος πραγματικός με φωνές, κλάματα, χτυπήματα, μαλλιοτραβήγματα….για ένα μπισκότο;! Το τελευταίο μπισκότο!! Γιατί ακόμα και να κοπεί στα δύο, σίγουρα κάποιος θα έχει πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι!

Με αυτό το πανέξυπνο, εμπνευσμένο, πλην απλούστατο κολπάκι, όμως, τα παιδιά θα μπορούν να μοιράζονται στο εξής «ακριβοδίκαια» το τελευταίο κομμάτι κέικ, σοκολάτας, πίτσας κ.ο.κ… χωρίς φωνές και υστερίες.

Η ανακάλυψη ανήκει στον Jon Acuff ,συγγραφέα, ομιλητή και μπαμπά δύο κοριτσιών.

Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι έχει μείνει ένα τελευταίο κομμάτι που φυσικά θα το θέλουν και τα δύο παιδιά.Τι κάνουμε λοιπόν;

Απάντηση: Το κόβουμε στη μέση και δίνουμε στο καθένα από ένα κομματάκι.

ΛΑΘΟΣ! Δεν υπάρχει περίπτωση, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσετε όλη την τέχνη και τη μαεστρία σας, να μην παραπονεθεί κάποιο από τα δύο ότι πήρε το μικρότερο κομμάτι.

Η ΣΩΣΤΗ απάντηση είναι: Δεν κόβουμε εμείς το κομμάτι. Αφήνουμε κάποιο από τα παιδιά να το κόψει.

Μη βιάζεστε….το μυστικό κρύβεται στο επόμενο στάδιο. Το παιδί που δεν έκοψε το κομμάτι, διαλέγει πρώτο ποιο από τα δύο κομμάτια στα οποία θα κοπεί, θέλει.Το ένα παιδί δηλαδή θα κόψει το κομμάτι και το άλλο παιδί θα διαλέξει πρώτο ποιο θέλει.

Με αυτό τον τρόπο αυτό το παιδί που κόβει θα προσπαθήσει να το κόψει σε δύο ίσια κομμάτια, γιατί διαφορετικά το άλλο παιδί μπορεί να πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι, εφόσον διαλέγει πρώτο. Εξάλλου, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει να το κόψει ίσα και του μείνει το μικρότερο κομμάτι, δε θα μπορεί να παραπονεθεί στη μαμά ή το μπαμπά, αφού το ίδιο ήταν υπεύθυνο. Πέρα από αυτό, όμως, τα παιδιά μαθαίνουν με τον τρόπο αυτό ότι το ίσο μοίρασμα μερικές φορές δεν είναι εύκολο.

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Cropped παντελόνι: 10 υπέροχα φθινοπωρινά outfits!
Cropped παντελόνι: 10 υπέροχα φθινοπωρινά outfits!

To παντελόνι 3/4 είναι ένα κομμάτι must-have στην ντουλάπα για το φθινόπωρο κάθε γυναίκας. Είναι όμορφο και εύκολα μπορεί...

Close