Στρόμπολι (stromboli): το κολατσιό με αυθεντική ιταλική γεύση για όλες τις ώρες

Στρόμπολι (stromboli): το κολατσιό με αυθεντική ιταλική γεύση για όλες τις ώρες

Tο στρόμπολι είναι ένα είδος πίτσας που θυμίζει το καλτσόνε, αλλά διαφέρει ως προς τον τρόπο που διπλώνεται η ζύμη (στο καλτσόνε διπλώνεται στα δύο ενώ στο στρόμπολι τυλίγεται σε ρολό) και ως προς τη γέμιση, καθώς  στο καλτσόνε χρησιμοποιούμε μίγμα τυριών, ενώ στο στρόμπολι μοτσαρέλα.

Στρόμπολι (stromboli): το κολατσιό με αυθεντική ιταλική γεύση για όλες τις ώρες
Στρόμπολι (stromboli): το κολατσιό με αυθεντική ιταλική γεύση για όλες τις ώρες

ΥΛΙΚΑ:

-1 φύλλο ζύμη πίτσας (έτοιμη ή τη φτιάχνετε σύμφωνα με τις οδηγίες ΕΔΩ)

-1 φλ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

-6 φέτες μπέικον

-6 φέτες ζαμπόν

-250 γρ τριμμένη μοτσαρέλα

-1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

 

Στρόμπολι (stromboli): το κολατσιό με αυθεντική ιταλική γεύση για όλες τις ώρες
Στρόμπολι (stromboli): το κολατσιό με αυθεντική ιταλική γεύση για όλες τις ώρες

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠΑΝΕΥΚΟΛΕΣ ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΤΥΡΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1). Ανοίγουμε τη ζύμη. Αν θέλουμε να γίνουν ατομικά τα στρόμπολι, χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη και ανοίγουμε το καθένα από αυτά σε ορθογώνια μικρότερα φύλλα.

2). Αναμιγνύουμε τη σάλστα ντομάτας, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και απλώνουμε μια στρώση στη ζύμη μας, ώστε να αφήσουμε περιμετρικά ένα περιθώριο 2 εκατοστών

3). Από πάνω στρώνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα και τα αλλαντικά. Στο τέλος, προσθέτουμε την πιπεριά.

4). Ξεκινάμε να τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της ζύμης και πιέζουμε στις άκρες για να κολλήσει.

5). Τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω. Χαράσουμε διαγώνια επιφανειακά με το μαχαίρι μας 2-3 φορές ώστε να μπορεί ο ατμός να φύγει κατά το ψήσιμο.

6). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30′ περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

 

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο και λαχανικά
Σαλάτα ζυμαρικών με τόνο και λαχανικά

Υλικά: 500 γρ. πέννες πολύχρωμες 2 κονσέρβες τόνου σε ηλιέλαιο 1 κολοκυθάκι 1 ντομάτα 2 κρεμμυδάκια...

Close