Χάσατε ή σας έκλεψαν το κινητό; Δείτε πώς θα το εντοπίσετε!

Χάσατε ή σας έκλεψαν το κινητό; Δείτε πώς θα το εντοπίσετε!

Το να χάσουμε το κινητό μας ή να μας το κλέψουν, μπορεί να προκαλέσει τουλάχιστον άγχος ίσως και πανικό. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να έχουμε καθαρή σκέψη για να κάνουμε τις σωστές κινήσεις.

Το ότι ο κλέφτης μπορεί να έχει πρόσβαση στις επαφές μας, στα μηνύματα, στις φωτογραφίες και στο προφίλ μας ίσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημαίνει ότι θα πρέπει η αντίδρασή μας να είναι άμεση.

Το πρώτο βήμα είναι να καταγγείλουμε αμέσως την απώλεια ή την κλοπή, καθώς σημειώστε ότι είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το κόστος οποιωνδήποτε κλήσεων ή γραπτών μηνυμάτων γίνουν από τον αριθμό μας, έως ότου αναφερθεί το γεγονός της απώλειας ή κλοπής ώστε να ενεργοποιηθεί φραγή. Αν ο πάροχός σας γνωρίζει ότι το κινητό έχει κλαπεί ή έχει χαθεί, μπορεί να ενεργοποιήσει τον αριθμό σας σε μια άλλη κάρτα SIM σε αντικατάσταση της κλεμμένης/χαμένης.

Επομένως, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε μετά από ένα τέτοιο ατυχές συμβάν, είναι:

1). Πηγαίνουμε στην αστυνομία και δηλώνουμε την απώλεια/κλοπή της συσκευής μας. Εκεί δηλώνουμε τα στοιχεία της συσκευής μας (μοντέλο, χρώμα κλπ.) και θα μας χορηγήσουν ένα έγγραφο απώλειας-κλοπής.

2). Με το επίσημο έγγραφο αυτό, πηγαίνουμε σε οποιοδήποτε κατάστημα του παρόχου κινητής τηλεφωνίας και ζητούμε να απενεργοποιήσουν την συσκευή, έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος τρίτος να την χρησιμοποιήσει την συσκευή και τα προσωπικά μας δεδομένα.

SOS: Για να μπορεί η εταιρία να απενεργοποιήσει την συσκευή που είναι δηλωμένη στο όνομά μας, θα πρέπει να γνωρίζουμε και να έχουμε δηλώσει τον κωδικό IMEI της συσκεύης μας.

Τον κωδικό IMEI της συσκευής μας θα βρούμε:

Στο πίσω μέρος της συσκευής μας, κάτω από την μπαταρία:

Χάσατε ή σας έκλεψαν το κινητό; Δείτε πώς θα το εντοπίσετε!

 

Διαφορετικά, μπορούμε να το βρούμε αν πληκτρολογήσουμε στο τηλέφωνό μας *#06#.

Χάσατε ή σας έκλεψαν το κινητό; Δείτε πώς θα το εντοπίσετε!

 

3). Συνδεόμαστε στο Internet και κάνουμε αναζήτηση «Διαχείριση συσκευής Android». Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη σελίδα «devicemanager» της Google και συνδεόμαστε με τον προσωπικό μας λογαριασμό Google. Κλειδώνουμε εξ αποστάσεως το κινητό μας με το «Κλείδωμα/Lock». Γράφουμε πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας όποιος το βρήκε. Βάζουμε τη συσκευή μας να χτυπήσει με την Κλήση/Ring. Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση. 

Μάλιστα, αν είχαμε ενεργοποιημένη την Τοποθεσία/Location στο κινητό μας, η σελίδα θα το εντοπίσει και στο χάρτη, με ακρίβεια 20 μέτρα.Στην εσχάτη περίπτωση, αν γνωρίζουμε με σιγουριά ότι δεν πρόκειται να το βρούμε, κάνουμε «Διαγραφή», ώστε τουλάχιστον να διασφαλίσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

4). Αν το κινητό μας είναι iPhone, τότε θα πρέπει να συνδεθούμε στο iCloud.com και στη συνέχεια με το λογαριασμό μας. Ανοίγουμε την «Εύρεση iPhone/Find iPhone» και επιλέγουμε τη συσκευή μας. Ενεργοποιούμε τη «Λειτουργία απώλειας/Lost Mode». Βάζουμε τη συσκευή μας να χτυπήσει με την «Αναπαραγωγή ήχου/Play Sound». Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση. Αν και πάλι όλες οι δυνατότητες εντοπισμού του έχουν εξαντληθεί, προχωράμε στο «Σβήσιμο iPhone/Erase iPhone».

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Γιατί ακούμε καλύτερα από το δεξί αυτί;
Γιατί ακούμε καλύτερα από το δεξί αυτί;

Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι ακούμε καλύτερα από το δεξί αυτί και αυτό δεν είναι μύθος...

Close